:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Februar 14, 2020   14:48

0

140

Si Đinping čestitao Vučiću Dan državnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, povodom Dana državnosti Srbije. 

"Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime vlade i naroda Kine, i u svoje lično ime, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačnu čestitku i najbolje želje.

Poslednjih godina, pod Vašim rukovodstvom, Srbija neprekidno postiže nove rezultate u izgradnji države, stabilno napreduje strategija reindustrijalizacije, razvoj ekonomije se ubrzava, standard života naroda se podiže. Uz zajedničke napore obeju strana, kinesko-srpski odnosi se nalaze u punom zamahu procvata. Sa zadovoljstvom konstatujem da su važni projekti o kojima smo se zajedno dogovorili već postigli pozitivne napretke. Međusobno političko poverenje se učvršćuje, međusobno se čvrsto podržavamo oko vitalnih interesa i važnih pitanja.

Nedavno ste izrazili saosećanje i podršku borbi Kine sa koronavirusom novog tipa, što je još jednom pokazalo čelično prijateljstvo zajedničke sudbine dve zemlje.

Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da zajedno sa Vama, uz vođstvo zajedničke izgradnje inicijative Pojas i put, i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, podignem sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo.

Očekujem da se ponovo sretnem sa Vama u aprilu ove godine, da zajedno diskutujemo o razvoju kinesko-srpskih odnosa i saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Želim vašoj zemlji puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje", navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

Izvor: Saopštenje

VučićĐipingDan državnosti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva