:

:

TV Most

SAD

clock

Novembar 07, 2020   17:55

0

97

Si-en-en: Bajden je 46. predsednik SAD; Bajden: Amerikanci, obećavam vam...(video)

Demokratski kandidat Džo Bajden 46. je predsednik SAD, javlja CNN.

Ta TV mreža tvrdi da je Bajden osvojio većinu u Pensilvaniji, odnosno 20 elektorskih glasova, i sada ima 273 elektorska glasa.

Za pobedu na izborima potrebno je 270 od 538 elektorska glasova.

Rojtes javlja da će se Bajden uskoro obratiti javnosti.

Amerikanci, obećavam vam... 

Bajden se oglasio na Tviteru pošto su američki mediji proglasili njegovu pobedu na izborima.
- Ameriko, čast mi je što ste me izabrali da vodim našu veliku zemlju, prenose Novosti.

Posao koji je pred nama biće težak, ali obećavam vam ovo: biću predsednik svih Amerikanaca - bez obzira da li ste glasali za mene ili ne.

Zadržaću veru koju ste mi dali - napisao je Bajden.

Tramp najavio obraćanje pravnog tima, glasovi nelegalni

Predsednik SAD Donald Tramp najavio je danas konferenciju za novinare svog pravnog tima, pošto je ponovo istakao da nisu smele da budu uzete u obzir desetine hiljada glasova koji su primljeni u utorak posle 20 časova, kada su zatvorena birališta na predsedničkim izborima.

Tramp je na Tviteru naveo da su ti glasovi nelegalno primljeni i da su oni menjali rezultate u Pensilvaniji i nekim drugim državama u kojima je rezultat bio "tanak kao britva".

U nizu tvitova je istakao da su se loše stvari dešavale u onim satima u kojima su "traktori blokirali vrata, a prozori bili prekriveni kartonima da posmatrači ne bi mogli da vide prostoriju u kojoj se broje glasovi".

"Ljudi su vikali prekinite prebrojavanje, zahtevamo transparenost. Odbijen nam je pristup u prostorije gde se prebrojavaju glasovi kao legalnim posmatračima", napisao je Tramp.

Tviter je ponovo označio Trampove objave, navodeći da je njihov sadržaj sporan u jednom od tvitova napisao je da je dobio ove izbore.

Izvor: Танјуг, Novosti

SADizboriBajden
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva