:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jun 19, 2019   10:10

0

269

Si: Jačanjem komunikacije sa Severnom Korejom, Kina doprinosi miru

Kineski predsednik Si Đinping istakao je da Severna Koreja ide u "pravom smeru" rešavajući politička pitanja na Korejskom poluostrvu.

To je objavljeno u severnokorejskom listu Rodong šinmun uoči Sijeve posete Pjongjangu, prenosi AP.

Si Đinping nije pomenuo pregovore o nuklearnom naoružanju Vašingtona i Pjongjanga, međutim stručnjaci smatraju da će on najverovatnije tokom razgovora sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom podržati napore Severne Koreje koja poziva na postepeno razoružanje. 

Si je istakao da će njegova poseta u četvrtak i petak ojačati stratešku komunikaciju i razmenu između dve prijateljske zemlje.

Sutrašnja poseta Sija prva poseta jednog kineskog predsednika Severnoj Koreji u poslednjih 14 godina, kao i da predstavlja vidljivu podršku Kimu, prenosi Rojters.

Kineski predsednik rekao je da će Kina doprineti miru, stabilnosti, razvoju i prosperitetu u regionu jačanjem komunikacije sa Severnom Korejom.

"Kina će se takođe angažovati s drugim zainteresovanim stranama tako što će zajednički ubrzati napredak u dijalogu i pregovorima o pitanjima Korejskog poluostrva", istakao je Si.

Izvor: Танјуг

Si ĐinpingKinaSeverna Koreja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva