:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

April 27, 2022   21:25

0

127

Sijarto: Mađarska i Srbija nastavljaju saradnju

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je prilikom nedavne posete Subotici najavio dalju saradnju sa Vladom Srbije u ključnim projektima i nastavak podrške preduzetnicima Vojvodine.

 

"Ponosni smo na to što je u Srbiji pobedio predsednik koga su i Mađari podržali, čak su ga i kandidovali", rekao je Sijarto gostujući u emisiji Subjektiv na TV Panon.

Govoreći o izborima u Srbiji i Mađarskoj, održanim 3. aprila, Sijarto je rekao da je u obe zemlje vladajuća politička opcija osvojila rekordnu podršku što omogućava da se nastavi saradnja između dve države započeta u prethodnoj deceniji.

"To što je Aleksandar Vučić pobedio za nas je dobra vest. Smatram da je sada najvažnije da završimo započeta ulaganja", rekao je Sijarto i precizirao da to znači da do 2025. godine treba da se završi modernizacija pruge Beograd-Budimpešta koja će u skorijoj budućnosti biti sve značajnija.

Mađarski ministar spoljnih poslova osvrnuo se i na moguću krizu u snabdevanju energentima i uvođenju sankcija Rusiji istakavši da je Mađarska u pogledu snabdevanja naftom i zemnim gasnom upućena na Rusiju.

"To nije ni političko, ni filozofsko, ni komunikacijsko pitanje, već jednostavna, fizička datost. I Srbija je u toj situaciji. Od evropskih partnera smo tražili razumevanje za to", rekao je Sijarto.

Izvor: RTV

Peter SijartoMađarskaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva