:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2022   14:19

0

51

Sijarto: Ograničenje cena nafte biće štetno po evropsku ekonomiju

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto rekao je da će uvođenje gornje granice cene ruske nafte naneti štetu evropskoj ekonomiji.

"Evropska unija uvodi gornju granicu cene nafte. Bilo bi krajnje vreme da Brisel shvati da ovakve i slične mere najviše štete evropskoj ekonomiji", napisao je Sijarto na Fejsbuku povodom odluke Grupe sedam (G7), EU i Australije da uvedu ograničenje cena na rusku naftu koja se izvozi morskim putem od 5. decembra.

Kako je rekao, potrebno je povećati broj energenata, jer bi to dovelo do nižih cena. Takođe je naveo da se tokom pregovora o ograničenju cena, Mađarska borila za svoje interese i na kraju bila uspešna u tome.

"Mnogo smo se borili za mađarske interese i na kraju smo bili uspešni, Mađarska je izuzeta od primene ograničenja cene nafte. Ovim smo još jednom uspeli da zaštitimo sigurnost snabdevanja energijom naše zemlje", napisao je Sijarto.

Zemlje članice G7, članice Evropske unije i Australija dogovorile su se juče da od 5. decembra ograniče cenu ruske nafte na 60 dolara po barelu, navela je u saopštenju Evropska komisija.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva