:

:

TV Most

clock

Januar 08, 2024   15:02

0

61

Sijarto: Ova godina odlučujuća, Mađarska će se boriti da otvori oči Briselu

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto poručio je danas da će 2024. biti odlučujuća godina u kojoj će se Budimpešta "boriti da otvori oči Briselu".

"Prema svim statistikama koje se mogu pronaći i shvatiti ozbiljno, ova godina će biti 'Super Bowl' politike, pošto se nikada do sada nije desilo da se tokom jedne godine u 78 zemalja sveta održavaju izbori, čiji će rezultati direktno uticati na skoro četiri milijarde ljudi", napisao je Sijarto na Fejsbuku.

Dodao je da će 2024. biti super izborna godina, u kojoj će i Mađarska učestvovati sa izborima za Evropski parlament, dok će stotine miliona građana glasati i u Sjedinjenim Američkim Državama, Rusiji, Indiji, Meksiku i Velikoj Britaniji.

"Sa naše tačke gledišta, izbori u Americi i Evropskoj uniji, koji su posebno važni, stvaraju priliku da mirotvorstvo konačno zauzme mesto rata, isporuke oružja i besmislenih ljudskih žrtava. Ove godine ćemo se mi Mađari boriti da otvorimo oči Briselu i da rukovodstvo Evropske unije konačno sagleda realnost, a samim tim i da ispravi greške dosadašnjeg rukovodstva", naveo je šef mađarske diplomatije.

Prema njegovim rečima, trenutno se formira novi svetski poredak u kojem će biti potrebno "više napora nego ikada da se garantuje fizička i ekonomska bezbednost zemlje, kako bi Mađarska bila među pobednicima nove ere".

"Pošto će 2024. biti odlučujuća godina, znamo da će pritisak biti ogroman, ali nećemo ubuduće popuštati pred ucenama i nećemo odustati od zastupanja nacionalnih interesa. Međunarodni liberalni mejnstrim je uvek vršio ogroman pritisak na nas, ali mi smo uvek istrajavali i uvek se potvrđivalo da smo to radili kako treba", zaključio je Sijarto.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva