:

:

TV Most

clock

April 30, 2019   22:43

0

208

Sijarto: UN ohrabruju terorizam i migracije kroz politike

Ujedinjene nacije ohrabruju terorizam i promovišu migracije kroz svoje veoma opasne politike, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je na konferenciji u Bratislavi, nakon sastanka ministara Višegradske grupe i Turske, objavio da komesar UN za ljudska prava planira da pokrene proceduru protiv Mađarske zbog Sirijca koji je u Mađarskoj osuđen za terorizam, prenosi MTI.

„UN bi trebalo da se bori protiv terorizma i terorista, ali ta organizacija radi suprotno ohrabrujući teroriste. Šokantno je da UN staje na stranu terorista i nalazi opravdanja za njih. UN ohrabruje dva najopasnija trenda na svetu – migracije i terorizam, koji se međusobno osnažuju“, rekao je Sijarto.

Prema njegovim rečima, terorizam je u porastu i na UN se ne možete osloniti, dok Turska ima ključnu ulogu u potiskivanju migracije.

„Očekuje se i da se migracije pojačaju. Najmanje 35 miliona migranata u komšiluku Evrope spremno je da krene.

Na konferenciji je govorio i slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak zahvalio se Turskoj na sprovođenju sporazuma o migracijama sa EU, navodeći da su evrointegracije Turske blokirane iz političkih razloga, ali da se pregovori ne smeju odbaciti.

Izvor: Танјуг

Sijartoterorizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva