:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

April 01, 2021   17:07

0

159

Sijarto: Vakcine se ne smeju pretvoriti u političko pitanje

S obzirom na to da su vakcine jedina alternativa pandemiji koronavirusa one se ne smeju pretvoriti u političko pitanje, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na konferenciji za novinare koju je održao zajedno sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosom Adhanom Gebrejesusom danas u Ženevi.

Svet očigledno beleži eksponencijalni rast slučajeva kovid-19 i redovnu pojavu novih verzija virusa, rekao je Sijarto, naglašavajući potrebu za ubrzavanjem vakcinacije, preneo je MTI.

On je pohvalio SZO što se nije postavila prema vakcini kao prema ideološkom pitanju, ocenivsi da su oni koji su vakcinaciju pretvorili u ideološku pitanje u Briselu praktično prouzrokovali smrt ljudi, insistirajući da su oni usporili vakcinaciju i potkopali spremnost javnosti da se imunizuje.

Šef mađarske diplomatije je istakao da će Mađarska imati sopstvenu proizvodnju vakcine protiv korona virusa do kraja 2022. godine.

Tedros je naveo da će SZO podržati Mađarsku u izgradnji sopstvenih kapaciteta za proizvodnju vakcina i podstakao zemlju da održi zamah u vakcinaciji.

Izvor: T a n j u g

Peter SijartoMađarskaSZOvakcinacijaEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva