:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2020   13:10

0

152

Šilovo: Sto godina postojanja Gimnazije u Gnjilanu

Prigodnom svećanošću u Šilovu juče je obeležen veliki jubilej – stotinu godina Gimnazije u Gnjilanu.  Kroz ovu izuzetno važnu obrazovnu, ali i kulturnu institucija prošlo je više od 11 hiljada maturanata.

Gimnazije Gnjilane je hram znanja, nauke i mudrosti, ali i najveći sabor omladine Kosovskog Pomoravlja, jer su tu dočekalo i ispratilo stotinu generacija učenika, na koje su sama institucija i svi njeni prefesori veoma ponosni, rečeno je na skupu.  

Iako su teška vremena, Gimnazija, sa svojih trenutno150 učenika, raspoređenih u 12 odeljenja, ide napred, kaže direktor Gimnazije Zoran Stojanović.

„Ulažemo ogromne napore da unapredimo uslove rada za naše učenike i nastavni kadar. Nedostaje nam učinički, kabinetski i laboratorijski prostor  za realizaciju nastavnih planova i programa. Pokušavamo da taj nedostatak nadomestimo primenom novih informacionih tehnologija i pojedine nastavne sadržaje prikažemo u video projekciji da bi naši učenici stekli savremene znanja i veštine, ali i intelektualne i moralne sposobnosti“, izjavio je za Puls direktor Stojanović.

Ovom prilikom predstavljena je i monografija Stanislava Kojića povodom stogodišnjice ove prosvetne, ali i kulturne institucije u Kosovskom Pomoravlju. 

„Imamo 11.650 maturanata koji su završili potupni Gnjilanski gimnaziju, a od toga više od 1.300 intelektualaca sa preko 60 profesija i zanimanja koji su završili više škole i fakultete“, otkriva za Puls autor monografije Stanislav Kojić. 

Zbog prevencije od širenja pandemije koronavirusa, svečanost povodom velikog jubileja Gimnazije u Gnjilanu održana je skromno, u školskim prostorijama u Šilovu, kojoj prisustvovalo dvadesetak gostiju i nastavnog osoblja. 

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva