:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 26, 2021   13:33

0

70

Silva: Pozdravljamo opredeljenost Srbije EU putu i dijalogu

Šef diplomatije Portugala, Augusto Santos Silva, kaže da će jedan od prioriteta šestomesečnog predsedavanja Portugala Savetom EU biti napredak u pristupnom procesu Zapadnog Balkana, uključujući i otvaranje novih poglavlja sa Srbijom.

 

”Mi pozdravljamo opredeljenost koju nova vlada u Srbiji pokazuje povodom integracionog procesa i dijaloga sa Prištinom”, poručio je Silva.

Govoreći o prioritetima portugalskog predsedavanja u oblasti spoljne politike, Augusto Santos Silva kaže da će Lisabon raditi na otvaranju novih poglavlja sa Srbijom i usvajanju pregovaračkih okvira sa Albanijom i Sevrenom Makedonijom.

Dodaje da se u saradnji sa Evropskom komsijom već radi na kontaktima sa Bugarskom, Skopljem i Tiranom, a kako bi se prevazišli problemi koje je iznela Bugarska, koji se tiču bilateralnih odnosa sa Severnom Makedonijom.

”Nadam se napretku i primeni odluka koje su donete prošle godine o otvaranju pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom”, kaže Silva

Šef diplomatije Portugala ocenjuje i da je nova metodologija prsitupanja već dobro integrisana u tekuće pristupne pregovore Srbije i Crne Gore.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva