:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 30, 2021   16:23

0

800

Simić: Hvala srpskom narodu, koji je mirno, diplomatski uspeo da se izbori za svoja prava

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je pozdravio dogovor koji su postigli glavni pregovarači Beograda i Prištine i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak o prekidanju tenzija na severu KiM i zahvalio se srpskom narodu na istrajnosti u borbi za svoja prava.

"Danas, 11. dana od kada su, do zuba naoružani albanski specijalci, upali u čisto srpske sredine na severu KiM, postignut je sporazum u Briselu onako kako smo govorili u prethodnom periodu. Ovo pitanje je moralo da se reši za pregovaračkim stolom između Beograda i Prištine, a ne jednostranim potezima, upadom ROSU specijalaca na sever KiM, koji su maltretirali narod koji ovde živi", naglasio je Simić.

On je za našu televiziju rekao da im je najvažnije što su danas, u ime Predsedništva Srpske liste, došli da izraze veliku zahvalnost građanima koji su istrajali mirno, demokratski, da se bore za svoja prava, pravo na slobodu kretanja, ali i pravo da ostanu, da budu svoji na svome. 

"Zahvaljujući njihovoj upornosti i istrajnosti, zahvaljujući tome što su bili i na Brnjaku i na Jarinju po kiši, suncu, danju i noću uspeli smo da omogućimo da naš pregovarački tim u Briselu izvojeva pobedu. Tako da će Srbi moći da koriste vozila sa registarskim oznakama KM, PR, GL... ali pre svega moći ćemo da sačuvamo mir i svakog našeg čoveka", rekao je Simić.

On je još jednom izrazio zahvalnost srpskom narodu, koji je pokazao da je jedinstvo i sloga najjače oružje, na šta ni Priština, a ni neki delovi međunarodne zajednice nemaju odgovor, zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću koji se hrabro bori za ovaj narod, i naravno srpskom glavnom pregovaraču Petru Petkoviću, koji je u Briselu zastupao interese ovog naroda. 

"Još jednom veliko hvala srpskom narodu, koji je mirno, diplomatski uspeo da se izbori za svoja prava", istakao je Simić.

Izvor: TV Most

Igor Simićdijalog BG-PRBrisel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva