:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2021   19:32

0

267

Simić: Nećemo podržati vladu, ulažemo žalbu Ustavnom sudu

Šef poslaničke grupe Srpske liste u kosovskoj skupštini Igor Simić poručio je Aljbinu Kurtiju da je prekršio ustav predlažući kabinet od 15 ministarstava, od kojih je jedno - za zajednice i povratak, dato na upravljanje Srpskoj listi, iako im po zakonu pripadaju dva.

 

"Prva prilika za delovanje i odmah ste prekršili ustav. Dobro znate da Srpska lista sa 11 potpisa poslanika ima pravo na dva ministarstva koja pripadaju nevećinskim zajednicama. I to ne kao Vaš, ili bilo čiji poklon, već kao nešto što su nam građani dali legitimno i legalno glasajući za Srpsku listu na izborima. Štaviše, to smo Vam predočili na sastancima koje smo imali zajedno sa 11 potpisa poslanika, što predstavlja većinu od ukupnog broja poslanika nevećinskih zajednica u ovoj sali.", rekao je Simić.

Dodao je da su ignorisanje prava i kršenje ustava loš početak vlade koju Kurti planira da vodi.

"Ignorisanje prava, kršenje ustava, loš su početak vlade koju planirate da vodite, ali istovremeno je i loša poruka svim građanima. Zbog ovakvog delovanja Srpska lista neće podržati  predloženu vladu, štaviše uputićemo žalbu Ustavnom sudu, da bi zaštitili prava našeg naroda, koja se ovim predlogom krše", najavio je Simić.

Istakao je da je Kurti ovim poslao poruku da mu nije stalo do poštovanja zakona, vladavine prava i demokratije, što je pomenuo u svom ekspozeu.

"Vi ste ovim, gospodine mandataru, poslali poruku da Vam nije stalo do poštovanja zakona,vladavine prava, demokratije, što ste spomenuli u Vašem ekspozeu. Drago mi je što su to mogli da čuju i predstavnici međunarodne zajednice,ali i čitava javnost, kako bi znali kakvu vladu planirate da vodite. Srpska lista je dobila glasove građana, kako bi se borila za njihova prava i to je naša obaveza i zato još jednom kažem - nećemo podržati Vaš predlog.", podvukao je Simić.

Izvor: TV Most

Igor SimićSrpska listaMinistarstvo za zajednice i povratak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva