:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2020   16:00

0

40

Simić: Pre dve godine brutalno napadnut Marko Đurić

Igor Simić iz Srpske liste je na svom Fejsbuku podsetio da je na današnji dan pre dve godine u Kosovskoj Mitrovicu brutalno napadnut direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

 

“Dragi sugrađani, danas #Ostanitekodkuće i kod kuće se prisetite brutalnog napada na Srbe u Kosovskoj Mitrovici 26.3.2018. i prebijanja i ponižavanja direktora Marka Đurića", napisao je Igor Simić.
Naveo je da će proći potpuno neprimećeno da je danas druga godišnjica napada na učesnike okruglog stola u Kosovskoj Mitrovici, hapšenja i brutalnog prebijanja Marka Đurića i potom “vodanja na povocu kroz centar Prištine”.
U poruci sa naslovom “Podsetnik”, Simić kaže da su tog dana ministru poljoprivrede Nenadu Rikalu kundakom i cokulama polomljena tri rebra, povređene su desetine drugih učesnika koji su sedeli i mirno razgovarali o budućnosti Kosova i Metohije.
Da se to, kaže, desilo bilo kome drugom, da se to desilo nekom drugom narodu, ni tragedija korone ne bi sprečila da to bude jedna od glavnih priča ne samo u domaćim nego i međnarodnim medijima.
Da je, dodaje, glavni pregovarač i opunomoćeni državni predstavnik neke druge zemlje hapšen, prebijan i vodan ulicama na povocu, vlasti koje su to uradile nalazile bi se na crnim listama i sankcijama još mnogo mnogo godina.
“Ali, pošto su u pitanju Srbi, i pošto je u pitanju bio srpski predstavnik, zvezde su napadači na njega… Primaju ih u svojim prestonicama uz sve počasti, predstavljaju kao mirotvorce, promovišu knjige... A ceo događaj je gurnut pod tepih i zaboravljen. Kao što bi bio od njih zaboravljen da su ti naši Srbi toga dana svi do jednog pobijeni”, napisao je Simić.
Poručio je da napad na Đurića neće biti zaboravljen i da će sve jednog dana doći na svoje.
“Ostanite kod kuće i mislite o tome”, poručio je Simić koji je na svo fejbuk profile postavio i fotografije hapšenja Đurića.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva