:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2019   9:39

0

67

Simić: Priština želi da prekroji izbornu volju srpskog naroda

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže da je prekid u brojanju glasova iz centralne Srbije u prištinskoj Centralnoj izbornoj komisiji "šovinistička farsa" i da na taj način Priština želi da prekroji izbornu volju srpskog naroda.

On je naglasio da Priština po svaku cenu hoće da "ugura" poželjne Srbe u parlament i da na taj način dobije "poslušnike koji će ćutati i klimati glavom na sve što Albanci od njih zahtevaju".

Simić je za Tv Pink istakao da je takav scenario već viđen osamdesetih i devedesetih godina, kada su, kako je rekao, sa iste česme vodu pila srpska i albanska deca, ali su se trovala samo albanska deca.

"Od samog početka procesa zabeleženo je sijaset različitih aktivnosti sa ciljem umanjenja broj glasova koje je osvojila Srpska lista, umanjenje snage koju srpski narod ima u svojim rukama", rekao je on.

Dodaje da se Priština dosetila da "izmišljanjem i farsama" onemogući da Srpska lista osvoji svih 10 mandata i da tako uruše srpsko jedinstvo koje je pokazano na proteklim izborima.

Podseća da je u pitanju više od 3.700 glasova koje su uputili raseljeni Srbi iz centralne Srbije putem pošte.

Brojanje glasova koji su stigli iz Srbije putem pošte prekinuto je zbog toga što su navodno članovi komisije dobili alergiju na koži posle kontakta sa kovertama.

Izvor: Танјуг

Simić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva