:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2021   14:05

0

240

Simić, Radojević i Vitošević: Vakcinacija pouzdano sredstvo za očuvanje zdravlja i oporavak ekonomije (video)

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević  i rektor Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici Zdravko Vitošević uputili su apel građanima da se što pre vakcinišu kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa.

Igor Simić podsetio je da su Srbi jedini narod koji u ovom trenutku može da bira koju će vakcinu primiti.

„Iz defanzivnog položaja idemo u ofanzivni. Kao neko ko se vakcinisao i već preležao kovid 19 pozivam sve građane da se masovno odazovu pozivu na vakcinaciju i iskoriste priliku, jer zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju omogućen je i prevoz do punktova za vakcinaciju u Raški, Kuršumiji i Bujanovcu. Na taj način svi zajedno ćemo zaštiti sebe, svoje porodice, društvo ali i stvorimo uslove da se nastavi sa normalnim životom kako građana, tako i privrede“, poručio je Simić.

On je dodao da je „nemoguće planirati budućnost, budžet... ako nemamo jaku privredu“.

„Nećemo imati jaku privredu ukoliko se ne vakcinišemo i napravimo bedem odbrane prema koronavirusu“, zaključio je Simić.

Istog mišljenja je i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević.

„Vakcinisanjem ćemo pomoći ekonomiji u našem gradu. Želimo da izbegnemo trenutna ograničenja koja su na snazi kada je u pitanju radno vreme ugostiteljskih objekata a i građevinske firme otežano rade. Da bi smo se što pre vratili u normalu, da bi mogla ekonomija nesmetano da se razvija, potrebno nam je da se svi vakcinišemo kako bismo iz ove bitke izašli kao pobednici“, naglasio je Radojević.

I Zdravko Vitošević pozvao je građane Kosova i Metohije da se što pre vakcinišu.

„Vakcina je jedino pouzdano sredstvo i  metod kojim možemo da očuvamo zdravlje. Jedini metod koji će, očuvanjem našeg zdravlja, omogućiti nesmetano funkcionisanje našeg Univerziteta. Pozivam sve građane, nastavnike, saradnike, studente da se odazovu pozivu za vakcinaciju i da na taj način sačuvaju svoje ali i zdravlje svojih najbližih“, poručio je Vitošević.

Izvor: TV Most

KiMSimićRadojevićVitoševićvakcinacijaekonomijakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva