:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 23, 2023   19:02

0

118

Simić: Rašić glasao za eksproprijaciju zemljišta u Leposaviću i Zubinom Potoku

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je ministar za zajednice i povratak u privremenim prištinskim institucijama Nenad Rašić 'glasao da se oduzme zemljište srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku'.

 

Simić je u objavi na svom profilu na Fejsbuku napisao da je Rašić 'podržao odluke Aljbina Kurtija kojima se otima srpska zemlja od njenih zakonitih vlasnika putem fingirane eksproprijacije'.

On je ocenio da su za to vreme, Srpska lista i Kancelarija za KiM preduzele niz aktivnosti da spreče eksproprijaciju.

"Od prvog dana smo sa svojim narodom nastojali da upoznamo domaću ali i svetsku javnost, kao i predstavnike ambasada i međunarodnih organizacija i međunarodne posrednike u dijalogu o ovoj otimačini i institucionalnom nasilju koje se sprovodi nad našim narodom. Angažovali smo pravni tim i advokate da podnesu prigovore, žalbe i prijave protiv nelegalnih odluka Vlade Nenada Rašića i Aljbina Kurtija, a gradonačelnici su donosili odgovarajuće odluke sa ciljem da obustave ilegalne radove", napisao je Simić.

"Nećemo stati u nameri da zajedno sa svojim narodom sačuvamo imovinu naših građana, sprečimo otimanje srpske zemlje i militarizaciju mirnih srpskih sela i opština", zaključio je Simić.

Izvor: TV Most

Igor SimićNenad Rašićeksproprijacija zemljišta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva