:

:

TV Most

Foto: mc.rs

clock

Decembar 15, 2018   10:10

0

226

Simić: Srpski narod razočaran u međunarodnu zajednicu

Poslanik srpske liste Slavko Simić rekao je da srpski narod, posle odluke Prištine da formira vojsku Kosova, potpuno razočaran u međunarodnu zajednicu koja dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunardnog prava i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a,  Slavko Simić je rekao da narod na severu pokrajine već danima zabrinuto prati destruktivnu politiku koju Priština sprovodi i dobro razume poruke i odluke koje donosi, a koje su uperene protiv srpskog življa i države Srbije.
Istakao je da je srpski narod od juče potpuno razočaran u međunarodnu zajednicu koja dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunardnog prava, i rezolucija 1244 SB UN.

"Potpuno smo razočarani jer su dozvolili da se krši takozvani ustav Kosova koji svojim najvišim pravnim aktima jasno definiše postojanje ovlašćenja i mandat postojećih bezbednosnih snaga", ukazao je Simić. 

Sa druge strane, kako kaže, srpski narod na severu Kosova je i ohrabren od državnog rukovodstva.

"Dobili smo jedno veliko ohrabrenje od našeg predsednika Aleksandra Vučića i naše cele Vlade koji su pokazali apsolutnu odgovornost prema srpskom narodu, apsolutnu odgovornost prema poziciji koju Srbija ima na globalnom nivou i jasno smo juče razumeli poruku koju nam je predsednik poslao", naveo je Simić.

On je ponovio poruku predsednika: ukoliko vas napadnu, Srbija će imati mehanizama da vas zaštiti.

"To je snažna poruka koju smo mi ovde dobro razumeli, tako da se na severu Kosova i svuda gde Srbi žive nakon predsednikovog obraćanja oseća atmosfera sigurnosti i bezbednosti", rekao je Simić.

Inače, noć u severnoj Kosovskoj Mitrovici je protekla mirno. Vozila Kfora koja su juče bila sa južne strane mosta na Ibru kasno sinoć su uklonjena. 

Izvor: RTS

kbskosovska mitrovicarezolucija 1244kfor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva