:

:

TV Most

clock

April 05, 2019   14:03

0

505

Simić: Zaštitite Srbe pa vam neću postavljati neprijatna pitanja

Na sastanku odbora za prava i interese zajednica i povratak u Prištini  izveštaj o radu podneo je ministar unutrašnjih poslova Ekrem Mustafa. Sednici su prisustvovali i poslanici Srpske liste.

U ime Srpske liste, predsednik odbora Igor Simić je postavio pitanje da li će policija zaštititi Srbe na Kosovu jer je po podacima Stej Departmenta nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini u prošloj godini izvršeno 100 napada.

Ministar Mustafa je rekao da nije upoznat sa tim podacima, da ne zna ko je izvor tih podataka kao i  da se redovno susreće sa građanima, kao i sa episkopom (koga je nazvao patrijarhom).

"Ovo su podaci Stejt departmenta, ne moji. Vi kažete da ne znate za napade, evo ja ću vam nabrojati - opljačkana crkva u Stanišoru, u Suvom Dolu, oštećeno groblje u Lipljanu, pokradena imovina u Partešu, Grabcu, Novom Brdu... i mnogim drugim mestima. Mene interesuje prosta stvar, imate li plan da to sprečite?", ponovio je Simić.

Na postavljeno pitanje ministar je nevešto odgovorio kako rade na bezbednosti ali ne mogu na svakom  metru da  imaju policajca.

Nezadovoljan odgovorom Simić je pri demonstrativnom napuštanju sednice rekao da očekuje da zaštite Srbe, i da onda neće postavljati ovakva pitanja.

Za njim su ustali i ostali poslanici Srpske liste, kojima su pri izlasku neki poslanici dobacivali.

Izvor: TV Most

SimićKiMPrištinaSrbi na KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva