:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Decembar 14, 2020   9:22

0

278

Simijonovići: Ispuniće nam se želja da živimo u toplom i suvom domu bez vlage i zidova koji se ruše

Porodici Simijonović iz sela Batuse kod Kosova Polja, koja živi u teškim uslovima, Ministarstvo za zajednice i povratak započelo je izgradnju nove kuće u koju će se useliti sledeće godine.

Samohrana majka Sanja Simijonović sa dvojicom sinova i starim i iznemoglilm ocem, živi u trošnoj kući koja nije bezbedna za život. Ruinu staru više od 70 godina često su renovirali ali to, na žalost, nije pomoglo da se zbog vlage i prokišnjavanja zaustavi urušavanje zidova.

Sanja se zahtevom za igradnju nove kuće obratila MInistarstvu za zajednice i povratak, odakle je ubrzo stigao pozitivan odgovor. Radovi su počeli i samohrana majka će se u kuću useliti naredne godine.

"Moj život je težak. Živim loše. Kuća je stara, popucala, prokišnjava i stari su prozori. Pomažu nam ljudi dobre volje da platimo račune za struju, vodu i komunalije. Zahvaljujem Ministarstvu za zajednice povratak i ministru Daliboru Jevtiću što ćemo imati novu kuću", ispričala je Sanja Simijonović.

Sedamnaestodišnji Marko nestrpljivo očekuje završetak radova, kako bi se uselio u toplu kuću u kojoj se neće osećati miris memle i vlažnih zidova.

"Da živim lepo, da ne krpim više staru kuću i da mi ne bude više hladno. Nikad nisam imao svoju sobu u koju bi mi došli drugari da se družimo", rekao je Marko.

Iako još nije punoletan, Marko radi i obrađuje zemlju, a u poljoprivrednim poslovima mu pomaže stariji brat. Ponosno pokazuje traktor, koji mu je donirala Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

"Ovim traktorom obrađujem četiri hekatara svoje zemlje. Orem, drljačim i sejem. Naučili smo ja i brat da obrađujemo zemlju i ponekad odradimo sve to i privatno. Zahvaljujem se ljudima dobre volje koji su mi poklonili traktor", kazao je Marko.

Izgradnja nove kuće je Simijonoviće osnažila u želji da opstanu na Kosovu. Ne nameravaju da se sele i prodaju svoje imanje.

Izgradnjom kuće, kako kažu, vraćena im je nada i vera u bolji i srećniji život.

Izvor: Kosovo online

KiMMZZPJevtićKancelarija za KiMBatuseSimijonovići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva