:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Oktobar 05, 2019   10:41

0

315

SINOS: Evropska federacija da reaguje zbog privođenja ekipe Radio Beograda

Sindikat novinara Srbije uputio je dopis Evropskoj federaciji novinara (EFJ) u kojem traži da reaguju povodom privođenja ekipe Prvog programa Radio Beograda u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Oni su šest sati proveli u pritvoru, a razlog privođenja nije poznat.

"Prema rečima kolega iz Radio Beograda (novinarke Nataše Aćimović i tonca Aleksandra Bojovića) policija je zaustavila i detaljno pretresla službeno vozilo RTS-a. Muški deo ekipe pretresli su kao kriminalce sa rukama na automobilu i raširenim nogama. Cela ekipa odvedena je u stanicu u Južnoj Mitrovici na saslušanje gde su im oduzeti mobilni telefoni. Nakon šest sati pušteni su na slobodu, uz napomenu da treba da se vrate u severnu Kosovsku Mitrovicu, jer nije bezbedno da idu dalje ka Gračanici, gde su prvobitno nameravali da krenu.

Prema navodima, ovo nije prvi put da se novinarima iz Srbije ne dozvoljava da obavljaju svoj posao u skladu sa međunarodnim konvenicjma. SINOS zahteva od privremenih institucija na Kosovu i Metohiji i predstavnika međunarodnih institucija da svim novinarima omoguće slobodu kretanja i rada", stoji u saopštenju Sindikata novinara Srbije.

Izvor: Novosti online

ekipa Radio BeogradaKosovska MitrovicaprivođenjeSindikat novinara SrbijeEvropska federacija novinara
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva