:

:

TV Most

clock

Februar 07, 2019   16:59

0

167

SIPA: Hapšenja i oduzimanje diploma na osam lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP RS, MUP Unsko-sanskog kantona i Policije Brčko distrikta sproveli su operativnu akciju kodnog naziva "Pečat" tokom koje je uhapšeno devet osoba osumnjičenih za krivotvorenje isprava.

U okviru akcije je do sada uhapšeno devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično delo "Udruživanje radi činjenja krivičnih dela" u vezi sa krivičnim delom "Krivotvorenje isprave", a u vezi krivičnim delom "Saučesništvo", preneo je Kliks.

Akcija je realizovana na osam lokacija na području Velike Kladuše, Cazina, Bužima, Novog Grada, Kozarske Dubice, Prijedora, Banja Luke, i Brčko distrikta BiH.

Do sada je privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, laptop, diploma o završenom školovanju, svedočanstava o završenim razredima srednje stručne spreme i  druga dokumentacija za koju se sumnja da je krivotvorena.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, lica lišena slobode će u zakonskom roku biti predata u dalju adležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Izvor: FoNet

Sipahapšenjediplome
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva