:

:

TV Most

clock

Decembar 06, 2022   14:35

0

618

Sirene u Zubinom Potoku – čule se eksplozije, članovi OIK ušli u zgradu opštine

Nekoliko stotina Srba okupilo se u centru Zubinog Potoka protestujući zbog namere članova opštinske izborne komisije da u pratnji policije nasilno uđu u zgradu opštine. 

U trenutku dolaska policije u tri blinidirana vozila i članova opštinske izborne komisije, oglasile su se sirene, nakon čega je usledilo okupljanje meštana, preneli su RTS-u izvori iz Zubinog Potoka.

"Došli su posle 12 časova i zadržali su se izvesno vreme. Odjeknule su dve detonacije, nepoznatog porekla, nakon koji su se policajci i članovi izborne komisije povukli", preneo je isti sagovornik.

Prema podacima sa lica mesta, članovi opštinske komisije uz asistenciju pripadnika policije nasilno su upali u prostorije opštine, obili vrata i zamenili brave, pre nego što su napustili zgradu, prenosi Kosovo onlajn.

Današnja akcija policije i članova opštinske izborne komisije izvedena je po nalogu centralne izborne komisije koja namerava da u četiri severne opštine 18. decembra organizuje vanredne izbore za predsednike opština Zubin Potok, Severna Mitrovica, Leposavić i Zvečan.

Predsednici tih opština odlučili su 5. novembra da zajedno sa ostalim Srbima na severu KiM napuste sve kosovske institucije nezadovoljni odlukama vlade u Prištini.

U Zubinom Potoku je mirno nakon povlačenja policije.

Izvor: RTS, Kosovo onlajn; Foto: Kosovo onlajn

KiMZubin Potokeksplozije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva