:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2020   10:05

0

2383

Širi se zaraza na severu Kosova, oboleo i zatvorski čuvar, a još sedmorica imaju simptome

Situacija u vezi sa širenjem zaraze koronavirusa na severu KiM je izuzetno zabrinjavajuća, oboleo je i jedan od zatvorskih čuvara, a još njih sedam ima iste simptome pa će ih danas testirati nadležna ekipa iz Prištine pošto je reč o njihovoj zatvorskoj službi, potvrđeno je za Kosovo Onlajn u Opštinskom štabu za vanredne situacije Kosovska Mitrovica.

Zaraženi čuvar biće prebačen na lečenje u Niš. Kako saznajemo, i on kao i njegove kolege i još jedan zaraženi iz Severne Mitrovice, koji je od vikenda već na lečenju u KBC Niš, bili su gosti na svadbi u Zvečanu 14. marta za koju se ispostavilo da je žarište epidemije.

Direktor Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da je izvesno da će se broj zaraženih koronavirusom povećati jer je oko stotinu osoba bilo u kontaktu sa ljudima kod kojih je potvrđena zaraza i dodao da su oni u samoizolaciji.

Opštinski štab za vanredne situacije još jednom poziva sve građane da ostanu kod svojih kuća, da preporuke o preventivi shvate veoma ozbiljno i da se jave lekarskoj službi ako dobiju simptome virusa.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva