:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Avgust 27, 2020   21:06

0

199

Širom Crne Gore održane protestne šetnje

U gradovima u Crnoj Gori i večeras se održavaju litije vernika Srpske pravoslavne crkve za odbranu svetinja. Okupljeni nose ikone i na miran način iskazuju negodovanje zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Litija je organizovana u Baru, Andrijevici, Bijelom Polju, Beranama...

I večeras, ulicama Bijelog Polja, održana je protestna šetnja. Šetnja je krenula od velikog platoa u Nikoljcu do crkve svetih apostola Petra i Pavla.

Građani Berana su večeras tokom protestne šetnje zbog Zakona o slobodi veroispovesti na prilazu manastiru Đurđevi stupovi, u ulici Dušana Radevića, razvili ogromnu trobojku, dužine sto dvadeset metara.

Oni su se na raskrsnici kod magistrale zadržali nekoliko minuta, skandirajući “ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora”, da bi zatim zastavu lagano proneli do manastira.

Nakon molebana, pred manastirom je večeras organizovano kulturno književno veče.

Građani Berana protestne šetnje organizuju svake večeri u 19 časova.

Pred manastirom ih dočekuje sveštenstvo koje ih poziva da izađu na izbore i olovkom kazne one koji su izglasali ovaj zakon.

Sinoć je tu poruku u govoru uputio i episkop budimljansko nikšićki Joanikije, rekavši da treba smeniti vlast koja je uvela bezakonje.

Protestna šetnja je organizovana u Baru i Andrijevici.

Građani su se okupili i u Sutomoru. Formirana je duga kolona vozila koja se uputila ka Baru.

Vernici su se okupili i u Nikšiću na Trgu Šaka Petrovića, ispred Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog.

Okupljenima se obratio i prof. dr Zdravko Krivokapić, i pozvao narod da se „olovkom“ suprotstavi režimu i izbori za pravdu i bolju budućnost, koju svi zaslužujemo. Rekao je da je pobeda jasna i zaslužena, i da će DPS imati manje glasova od liste „Za budućnost Crne Gore“, prenosi portal „IN4S“.

Izvor: Vijesti, Sputnjik

Crna GoralitijeSPCizboriZakon o slobodi veroispovesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva