:

:

TV Most

Foto: nova.rs

clock

Oktobar 08, 2020   11:01

0

202

Situacija u studentskim domovima dobra; U slučaju prekida nastave u školama, prelazak na online neće biti problem

Epidemiološka situacija u studentskim domovima je dobra, a od početka nastave na fakultetima u Studentskom centru Beograd registrovan je jedan slučaj korona virusa, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

On je kazao da je zaraženi student izmešten u Studentsku polikliniku i dodao da ministarstvo na dnevnom nivou dobija izveštaje o situaciji u Studentskom centru Beograd, kao i da su ostali centri u pripravnosti i da se preduzimaju sve mere zaštite.

''Sve je organizovano, postoje centri u kojima se studenti testiraju, gde se čekaju rezultati i kovid centri gde se smeštaju zaraženi'', rekao je Šarčević za TV Pink.

On je naveo da su u studentskim domovima i na fakultetima duplirana redarstva kako bi se kontrolisalo da li se studenti pridržavaju preporučenih mera zaštite.

Upitan za situaciju u osnovnim školama, ministar je kazao da roditelji za sada mogu da budu spokojni i da ono što je bio cilj - da deca što više prate nastavu u školi, za sada funkcioniše.

''Ako budemo svi disciplinovani i ako budemo odmah reagovali, sve može da se brzo vrati u normalu. Srbija u poređenju sa zemljama okruženja i drugim evropskim zemljama jako dobro stoji i tako treba da ostane'', naglasio je ministar.

Šarčević je kazao da se još uvek snima nastava na daljinu i da se dnevno snimi više od 200 časova, čak i za specifične predmete koje sluša manji broj učenika za određene stručne škole, zatim za manjine na osam jezika.

''Naša produkcija je toliko velika da smo morali da dobije još jedan portal za emitovanje,u čemu nam je pomogao Unicef, jer RTS Planeta ne može da prihvati sav materijal koji se snimi'', naveo je Šarčević.

Dodao je da Ministarstvo u svakom trenutku ima snimljenog materijala za mesec dana unapred i da, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i prekida nastave u školama, prelazak na nastavu na daljinu neće biti problem.

Izvor: Танјуг

Šarčevićonlajn nastavastudenti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva