:

:

TV Most

clock

Jun 21, 2019   15:56

0

8216

SKANDALOZNO: Srbi cinkarili Srbe na severu KiM!

Nakon što je pozicija Prištine u međunarodnim krugovima poljuljana, posle svakodnevnih pritisaka za ukidanje taksi na srpske proizvode, na terenu se nastavlja represija kosovskih institucija prema Srbima na severu Kosova i Metohije u cilju demonstracije sile i zastrašivanja srpskog naroda.

Posle više upada specijalnih policijskih jedinica na sever Kosmeta i pritvaranja Srba, danas se u hajku direktno uključio i sam premijer Ramuš Haradinaj koji je na svojoj fejsbuk stranici zapretio kažnjavanjem uglednih privrednika na severu Kosova i Metohije, koji su, podsećamo, odbili da podignu cenu proizvoda na namirnice i time pokazali solidarnost sa građanima nakon uvođenja anticivilizacijskih taksi.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da je pražnjenje prodavnica, u kojima nema elementarne robe iz Srbije, plan pripremljen od strane “određenih ljudi na Severu, za koje je Vlada Kosova obaveštena”

"Na osnovu ovih informacija, saznajemo da su u organizaciji ovog plana bili Radoš Petrović, Goran Vlašković, Bojan Jakšić - Cojo, Slaviša Stanić, Radule Stević. Prema izvorima kosovskih sigurnosnih mehanizama, ovoj organizaciji će pomagati logistika i drugi oblici takozvane organizacije "Civilna Zaštita" na Severu, koju vodi Stevo Pavićević. Mi nećemo stajati skrštenih ruku suočeni sa ovim tendencijama destabilizacije i pozivamo gradonačelnike na Severu i građane da ne nasedaju na ove provokacije“, napisao je Haradinaj. 

Kako TV Most saznaje, od poznavaoca prilika na terenu, Priština za svoj prljavi posao ima podršku i nekih Srba, koji su ucenjeni i debelo plaćeni, kako bi cinkarili one koji se protive prištinskim taksama i namerama da se Srbi proteraju sa severa Kosova i Metohije. Među imenima onih koji su potencijalni saradnici prištinskih obaveštajnih struktura pominju se - Dejan Sekulić zvani Joja, Goran Dimitrijević Čengela, ali i Dragan Nikolić, Zoran Radunović zvani Trut, Ćamil Bajramić, Dragan Nešović, kao i izvesni Goran Gogić. Skoro svi su stanovnici opštine Leposavić, i članovi kosovske policije.

O pokušaju da podele i posvađaju Srbe na Kosovu i Metohiji više puta je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali i predstavnici Srpske liste. Nažalost u ovim podmuklim potezima Prištine, umešani su prsti i nekih zapadnih ambasada.

Kosovskom tužilaštvu koje je u aprilu prošle godine pokrenulo istragu protiv pograničnih policajaca na severu KiM, podršku i informacije dala su četvorica Srba iz Leposavića, Dejan Sekulić Joja, Bojan Pavlović Brada, i dvojica privrednika - Ljubiša Vukićević Čapa i Darko Savić Đavo, koji su kumovali istrazi koju je vodio tužilac Šućuri Suja.

Naime, ova četvorica Srba od maja 2018. davali su informacije sa terena kosovskom policijskom inspektorijatu i kosovskoj obaveštajnoj agenciji, na osnovu kojih su kosovski specijalci sproveli nedavnu akciju hapšenja i prebijanja Srba na severu Kosova Metohije. Sekulić je učestvovao i u snimanju reportaže o ulasku srpske robe na koju je Priština uvela taksu od 100 odsto, a koja je na teriroriju KiM ulazila preko "zelenog pojasa", koju inače obezbeđuju pogranični policajci koji su i bili predmet istrage.

Sekulić je tada postavio kamere kosovske obaveštajne agencije koje su snimale građane i privrednike, koji su za potrebe lokalnog stanovništva dopremali robu ne bi li se izbegli prazni rafovi i humanitarna katastrofa u sredinama gde žive Srbi, koji isključivo koriste domaću hranu proizvedenu u Srbiji.

Sva četvorica, na žalost, kako saznajemo, pružili su operativnu i logističku podršku kosovskom policijskom inspektoratu, kosovskoj obaveštajnoj agenciji i kosovskom tužilaštvu, na dan sprovođenja akcije u kojoj su specijalne policijske snage u četiri opštine na Severu upotrebile brutalnu i prekomernu silu. Nakon završetka akcije, zajedno su u pečenjari Marković u Leposaviću slavili hapšenja i prebijanja svojih sugrađana.

Na instagram profilu srpskacastkim objavljene su fotografije Srba za koje se tvrdi da su učestvovali u potkazivanju svojih sunarodnika, koje objavljujemo u prilogu.

Izvor: TV Most

Srbi KiMHaradinajSever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva