:

:

TV Most

clock

Jun 21, 2019   15:56

0

8709

SKANDALOZNO: Srbi cinkarili Srbe na severu KiM!

Nakon što je pozicija Prištine u međunarodnim krugovima poljuljana, posle svakodnevnih pritisaka za ukidanje taksi na srpske proizvode, na terenu se nastavlja represija kosovskih institucija prema Srbima na severu Kosova i Metohije u cilju demonstracije sile i zastrašivanja srpskog naroda.

Posle više upada specijalnih policijskih jedinica na sever Kosmeta i pritvaranja Srba, danas se u hajku direktno uključio i sam premijer Ramuš Haradinaj koji je na svojoj fejsbuk stranici zapretio kažnjavanjem uglednih privrednika na severu Kosova i Metohije, koji su, podsećamo, odbili da podignu cenu proizvoda na namirnice i time pokazali solidarnost sa građanima nakon uvođenja anticivilizacijskih taksi.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da je pražnjenje prodavnica, u kojima nema elementarne robe iz Srbije, plan pripremljen od strane “određenih ljudi na Severu, za koje je Vlada Kosova obaveštena”

"Na osnovu ovih informacija, saznajemo da su u organizaciji ovog plana bili Radoš Petrović, Goran Vlašković, Bojan Jakšić - Cojo, Slaviša Stanić, Radule Stević. Prema izvorima kosovskih sigurnosnih mehanizama, ovoj organizaciji će pomagati logistika i drugi oblici takozvane organizacije "Civilna Zaštita" na Severu, koju vodi Stevo Pavićević. Mi nećemo stajati skrštenih ruku suočeni sa ovim tendencijama destabilizacije i pozivamo gradonačelnike na Severu i građane da ne nasedaju na ove provokacije“, napisao je Haradinaj. 

Kako TV Most saznaje, od poznavaoca prilika na terenu, Priština za svoj prljavi posao ima podršku i nekih Srba, koji su ucenjeni i debelo plaćeni, kako bi cinkarili one koji se protive prištinskim taksama i namerama da se Srbi proteraju sa severa Kosova i Metohije. Među imenima onih koji su potencijalni saradnici prištinskih obaveštajnih struktura pominju se - Dejan Sekulić zvani Joja, Goran Dimitrijević Čengela, ali i Dragan Nikolić, Zoran Radunović zvani Trut, Ćamil Bajramić, Dragan Nešović, kao i izvesni Goran Gogić. Skoro svi su stanovnici opštine Leposavić, i članovi kosovske policije.

O pokušaju da podele i posvađaju Srbe na Kosovu i Metohiji više puta je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić ali i predstavnici Srpske liste. Nažalost u ovim podmuklim potezima Prištine, umešani su prsti i nekih zapadnih ambasada.

Kosovskom tužilaštvu koje je u aprilu prošle godine pokrenulo istragu protiv pograničnih policajaca na severu KiM, podršku i informacije dala su četvorica Srba iz Leposavića, Dejan Sekulić Joja, Bojan Pavlović Brada, i dvojica privrednika - Ljubiša Vukićević Čapa i Darko Savić Đavo, koji su kumovali istrazi koju je vodio tužilac Šućuri Suja.

Naime, ova četvorica Srba od maja 2018. davali su informacije sa terena kosovskom policijskom inspektorijatu i kosovskoj obaveštajnoj agenciji, na osnovu kojih su kosovski specijalci sproveli nedavnu akciju hapšenja i prebijanja Srba na severu Kosova Metohije. Sekulić je učestvovao i u snimanju reportaže o ulasku srpske robe na koju je Priština uvela taksu od 100 odsto, a koja je na teriroriju KiM ulazila preko "zelenog pojasa", koju inače obezbeđuju pogranični policajci koji su i bili predmet istrage.

Sekulić je tada postavio kamere kosovske obaveštajne agencije koje su snimale građane i privrednike, koji su za potrebe lokalnog stanovništva dopremali robu ne bi li se izbegli prazni rafovi i humanitarna katastrofa u sredinama gde žive Srbi, koji isključivo koriste domaću hranu proizvedenu u Srbiji.

Sva četvorica, na žalost, kako saznajemo, pružili su operativnu i logističku podršku kosovskom policijskom inspektoratu, kosovskoj obaveštajnoj agenciji i kosovskom tužilaštvu, na dan sprovođenja akcije u kojoj su specijalne policijske snage u četiri opštine na Severu upotrebile brutalnu i prekomernu silu. Nakon završetka akcije, zajedno su u pečenjari Marković u Leposaviću slavili hapšenja i prebijanja svojih sugrađana.

Na instagram profilu srpskacastkim objavljene su fotografije Srba za koje se tvrdi da su učestvovali u potkazivanju svojih sunarodnika, koje objavljujemo u prilogu.

Izvor: TV Most

Srbi KiMHaradinajSever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?