:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Avgust 19, 2020   15:45

0

372

Škola fudbala “28 jun” po treći put na kampu Dejana Stankovića

Škola fudbala “28 jun” već treću godinu zaredom učestvje na kampu Dejana Stankovića, tačnije kamp pod nazivom “Deki5” koji se održava na Zlatiboru i Divčibarama. 

Ove godine mališani iz kluba “28 jun” boravili su nedelju dana na Divčibarama gde su po rečima trenera uspeli da nauče neke nove tehnike, ali i o profesionalizmu, treninzima, poštovanju trenera, saigrača ali i protivnika. Trener ovog kluba Strahinja Aritonović ističe da su ovakvi kampovi i učestvovanje u njima jako važni i za decu koja treniraju ali i za same trenere.

“Rukovodstvo škole “28jun” uspostavilo je saradnju sa Dejanom Stankovićem o učestvovanju naše dece u kampu, ovaj kamp je jako skup, ali su ove godine deca sa ovog područja učestvovala besplatno. Najvažnije je da posle kampa oni budu srećni, zadovoljni i da uvek nauče nešto novo, što svakako kad se vrate podele sa svojim drugarima” rekao je Aritonović gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica.

Aritonović dodaje da je jako interesantno da pored fokusa na fudbalske kvalitete i sposobnosti, u kampu se jako obraća pažnja na edukaciju, kako sport utiče na njihov razvoj, kako da usklade školu i sport, kako da usklade život sa sportom u ovom slučaju fudbalom.

“Razlikuje se od ostalih kampova jer u fokusu nije samo fudbal već i edukacija dece, pored toga radi se i sa psihologom, dolaze im lekari koji testiraju svu decu, ovde kod nas je teško odraditi sve te preglede a kada bi pojedinačno radili bilo bi mnogo skupo, a na kampu su maksimalno posvećeni svakom detetu.”

Epidemija je ove godine uticala i na rad u ovom kampu, sve mere zaštite bile su ispoštovane, nošenje maski i fizička distanca bile su obavezne, a Aritonović kaže da je epidemija izazvana koronavirusom uticala i na njihov rad i da uz neredovne treninge ne mogu ostvarivati velike rezultate.

Izvor: RTV Gračanica

KiMDejan Stankovićškola fudbala
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva