:

:

TV Most

Foto: RTK2

clock

Novembar 06, 2019   16:58

0

221

Škola „Vuk Karadžić” u Prilužju obeležila 154 godine postojanja

Osnovna škola „Vuk Karadžić” u Prilužju je danas, povodom 154. godine postojanja i osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, predstavila svoj istorijat u prostorijama Doma kulture.

Kako prenosi RTK, značajna godišnjica je obeležena uz kulturno-umetnički program i u prisustvu brojnih meštana i gostiju, koji su se podsetili činjenice da je opismenjavanje prvih đaka u Prilužju počelo još davne 1865.

„Program je posvećen dinastiji Nemanjića, jer je 1219. godina jubilarna, obeležava se osam vekova od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, a svi znamo da je naš Sveti Sava ujedinitelj, ali i prvi srpski arhiepiskop”, izjavio je direktor škole Srđan Zdravković.

Zahvalnost na gostoprimstvu svojim domaćinima iskazao je direktor Osnovne škole „13. oktobar” iz Ćuprije Marko Đurić.

"Zahvaljujem se domaćinima na toploj dobrodošlici. Imam veliku čast što sam danas na Kosovu, s obzirom da sam prvi put ovde, sviđa mi se ova prisna i bratska atmosfera među ljudima i nadam se da ćemo poneti lepe utiske”, naglasio je Đurić 

Povodom dana škole, članove atletskog kluba iz Prilužja, koji donose brojna odličja sa takmičenja, posetio je i nekadašnji nacionalni rekorder i evropski prvak, atletičar Dragan Zdravković.

"Sa članovima atletskog kluba "Prilužje’’ imamo odličnu saradnju, ali i sa trenerom Dejanom Dimitrijevićem. Već su poznati širom Srbije. Ove godine su na krosu prvenstva Srbije imali zlatnu medalju u konkurenciji mlađih pionira”, istakao je Zdravković.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić”, u 15 odeljenja, danas nastavu pohađa 240 učenika.

Izvor: Kosovo online/RTK2

KiMPrilužjejubilejškola "Vuk Karadžić"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva