:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2020   10:14

0

520

Škole koje rade po programu Ministarstva prosvete Srbije bez izmena u radu

Nastava u osnovnim i srednjima školama na Kosovu i Metohiji koje rade po planu i programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije, ovoga jutra počela je bez ikakvih izmena.

Vlada Srbije još uvek nije među mere za suzbijanje korona virusa uvrstila obustavu nastave, tako da se ova odluka poštuje i u školama u svim srpskim sredinama na KiM. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić napomenuo je, kako pišu beogradski mediji,  da će, ukoliko se pokaže potreba, i ova mera biti stavljena na snagu.

Kosovska Vlada odlučila je sinoć da prekine nastavni proces u svim školama koje rade po kosovskom sistemu, zbog širenja koronavirusa u zemljama u regionu.

Na vanrednom sastanku koji je održan sinoć, Vlada Kosova je odlučila da se prekine sa nastavom u školama koje rade po kosovskom sistemu do 27. marta 2020. godine, piše Lajmi.net.

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je na sinoćnoj konferenciji za novinare da će do 27. marta biti zatvoreni vrtići, škole i fakulteti.

Kosovski ministar zdravlja Arber Vitia rekao je da se mere odnose i na obrazovne i zdravstvene ustanove u srpskim sredinama, dodajući da “virus ne napada po nacionalnosti”.

Na Kosovu nema zaraženih koronavirusom, ali se preduzimaju mere predostrožnosti. 

Aljbin Kurti je poručio da će biti kažnjen svako ko se ne bude pridržavao odluke vlade.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Kosovo i Metohijaškolekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva