:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2019   19:11

0

90

Skoplje, skandal koji preti da sruši pravosuđe

Opozicioni VMRO-DPMNE zatražio je da šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva bude pritvorena, svega dan pošto joj je policija oduzela mobilni telefon u sklopu istrage o iznudi koja se vodi protiv dve osobe, uključujući i nekadašnju zvezdu rijalitija Bojana Jovanovskog, poznatog i po nadimku "Boki 13".

Predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski je rekao da hapšenje dve osobe zbog navodne iznude predstavlja "pozorište" izrežirano kako bi se "zaštitili stvarni kriminalci, odnosno Katica Janeva".

VMRO-DPMNE već mesecima pokušava da diskredituje Janevu, koja vodi slučaj o nelegalnoj imovini te stranke. Policija je oduzela mobilni telefon Janevoj pošto su dve osobe uhapšene zbog pokušaja iznude šest miliona evra od lokalnog biznismena, obećavajući mu povlašteni tretman u specijalnom tužilaštvu.

Janeva za sada nije komentarisala svoju navodnu ulogu u ovom skandalu, ali se u policijskim spisima ne vodi kao osuminjičena. Katica Janeva je, nekoliko sati pre izbijanja ovog skandala, podnela ostavku na mestu šefice specijalnog tužilaštva, navodeći kao razlog natezanje između vladajuće koalicije i opozicije oko zakona kojim bi trebala da bude određena sudbina ovog tužilaštva.

Izvor: PLUSINFO,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva