:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Septembar 15, 2019   11:56

0

311

Skot: Činimo sve što možemo da se ukinu takse

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot rekao je da SAD rade sve što je u njihovoj moći da utiču na sledeću kosovsku vladu da se vrati za pregovarački sto, a to pre svega znači - da ukinu takse.

Kajl Skot je u Pranjanima, posle obeležavanja 75. godišnjice operacije Halijard, na pitanje novinara da li će SAD uticati na kosovske Albance da ukinu takse ali i da omoguće da Srbi mogu da glasaju sa važećim dokumentima na predstojećim izborima, rekao da SAD rade sve što mogu.

"Mislim da smo bili jasni - i sa moje strane i sa strane predstavnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan - da ćemo učiniti sve što možemo da utičemo na sledeću vladu Kosova da se vrati za pregovarački sto, a to pre svega znači da ukinu takse koje nikako ne pomažu u traganju za pomirenjem između Srbije i Kosova", rekao je ambasador.

Što se tiče izbora na KiM, Skot kaže: "Mi posmatramo situaciju. Koliko sam razumeo ista pravila su bila važeća i na prethodnim lokalnim izborima na severu Kosova i svi ljudi su uspeli da glasaju. Nadam se da će svaki građanin Kosova upotrebiti svoje pravo da glasa, kako Srbi tako i Albanci".

Izvor: Танјуг

Kajl SkotKiMVučićtaksedijalog Beograda i Prištineizbori

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva