:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 18, 2019   12:48

0

194

Skot: Žao mi je svake civilne žrtve stradale u bombardovanju

Prilikom svečanog otvaranja vrtića koji će pohađati pedesetak predškolaca iz najvećeg sela varvarinske opštine Obreže, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot je poručio da mu je žao svake civilne žrtve i svakog nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

 

Za prvi seoski vrtić, površine 350 metara kvadratnih, Opština Varvarin obezbedila je lokaciju i komunalne priključke, a Evropska komanda vojske SAD investirala je u objekat oko 250.000 dolara.

Čitav projekat realizovala je Kancelarija za bilaterlne odnose pri američkoj ambasadi u Beogradu kroz program humanitarne pomoći američke Vlade, preneo je RTS.

Svečanom otvaranju vrtića prisustvovao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

"Ja sam tu danas, u stvari, prvi put. Znam da ova opština nosi jednu tugu istorije. I to isto se sećamo danas, jer pre 20 godina je bio jedan strašan dan, jedna od najvećih grešaka kampanje 1999. godine‚ kada su stradali nevini ljudi u ovoj opštini", rekao je Skot.

Građanima Varvarina je poručio da mu je žao za svaku civilnu žrtvu, nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

"Kao što je nama žao i svih drugih koji su stradali tog dana, te godine i te decenije u ovom području. Ne možemo mi da krenemo sad natrag, taj dan se desio i moramo da idemo korak po korak napred, ciglu po ciglu napred, da izgradimo novu budućnost, nove odnose, nova prijateljstva", zaključio je Skot.

VarvarinSkotbombardovanjevrtić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva