:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2019   12:36

0

280

Skupština će na posebnoj sednici razmatrati izveštaj o KiM

Predsednica Skupštine Maja Gojković sazvala je posebnu sednicu parlamenta za 27. maj na kojoj će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji.

Maja Gojković je novinarima rekla da će predsednika Aleksandra Vučića pozvati da prisustvuje sednici, učestvuje u raspravi i podnese izveštaj o Kosovu i Metohiji.

Poziv će, dodala je, uputiti i premijerki Ani Brnabić, članovima Vlade i direktoru Kancelarije Vlade za KiM Marku Đuriću.

"Očekujemo da se nakon izveštaja predsednika otvori debata i da u njoj učestvuju svi poslanici Narodne skupštine, jer je ovo veoma važna i aktuelna tema oko koje je potrebno da se u parlamentu povede dijalog i da građani čuju političke stavove svih povodom pitanja KiM", istakla je Gojkovićeva.

Dodala je da očekuje da debata bude sadržajna, da se čuju različiti pogledi i stavovi o izveštaju.

"Debata će biti otvorena, a posle izveštaja i u skladu sa poslovnikom ćemo i glasati o njemu", rekla je Gojkovićeva.

Odgovarajući na pitanja o radu Skupštine, Gojkovićeva je rekla da rad parlamenta nije blokiran, jer se svakodnevno odvijaju različite aktivnosti u kojoj učestvuje ogromna većina poslanika, odnosno manji deo poslanika trenutno ne učestvuje u debatama i to samo u plenumu. 

"Poziv važi za sve. Danas će svi dobiti poziv na sednicu o izveštaju o KiM. Njihovo je pravo i politička obaveza da dođu na sednicu i učestvuju u debati", naglasila je Gojkovićeva.

Na pitanje kada će na dnevni red da stavi izveštaj Anketnog odbora o trošenju novca na KiM, Gojkovićeva je rekla da taj izveštaj niko nije podneo kao predlog koji bi ona mogla da stavi na dnevni red i da nije u mogućnosti da u dnevni red uvrsti nešto što nije podneto.

Izvor: Танјуг

Maja GojkovićSkupština SrbijeKiMKancelarija za KiMBrnabićMarko ĐurićVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva