:

:

TV Most

clock

Decembar 27, 2020   19:52

0

193

Skupština Srbije sutra o izveštaju EK

Skupština Srbije završila je večeras raspravu o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima, kojim se opredeljuje dodatnih 900 miliona dinara za Radio-televiziju Vojvodine, a na taj zakon nisu podneti amandmani.

Završena je i rasprava o potvrđivanju više sporazuma, a poslanici će sutra početi pretres o Predlogu zaključka povodom predstavljanja izveštaja EK o Srbiji za 2020. godinu, koji je predsedniku parlamenta podnelo 15 poslanika.

Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije prvi put će se naći na sednici pred svim poslanicima, a očekuje se da će raspravi prisustvovati i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Predloženi dokument sadrži pet zaključaka, a jedan od njih je da će Skupština Srbije konstatovati preporuke iz izveštaja EK, posebno one koji se odnose na vladavinu prava i funkcionisanje demokratskih institucija.

Pozdravljaju se napori Vlade Srbije preduzeti u cilju ispunjavanja kriterijuma za članstvo u EU i poziva se Vlada da održi snažnu dinamiku pregovora u skladu sa novom metodologijom proširenja.

Zaključak je i da će skupština konstatovati preporuke koje se odnose na njen rad i da će ostati aktivno uključena u realizaciju Međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.

U poslednjem zaključku Narodna skupština ukazuje na potrebu daljeg rada svih institucija na ispunjavanju preporuka iz izveštaja EK, a nakon rasprave zaključke bi trebalo objaviti u Službenom glasniku.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbijeizveštaj EK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva