:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2019   14:04

0

99

Skupština uvrstila Nadzorni odbor po hitnom postupku

Poslanici Skupštine Srbije uvrstili su danas na dnevni red Predlog odluke o imenovanju članova Nadzornog odbora parlamenta po hitnom postupku.

Za članove nadzornog odbora predloženi su Svetislav Goncić, v.d.direktora Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić", Branislav Klanšček, producent, dr Nilola Žutić, naučni savetnik, Dragan Varagić, diplomirani saobraćajni inženjer, Ivana Radovanović, diplomirani politikolog za međunarodne odnose, prof. dr Branko M. Rakić, redovni profesor, prof. dr Miodrag Savović, savetnik za pravna pitanja, Ivona Pantelić, novinar-prezenter, Jelena Milenković Orlić, profesor nemačkog jezika i književnosti i Aleksandar Stamatović, prvak opere.

Nadzorni odbor Skupštine Srbije prati predizborne aktivnosti i ukazuje na eventualne nepravilnosti u postupanju političkih stranaka, kandidata i drugih učesnika u izbornom postupku, kontroliše postupanje medija u primeni odredaba ovog zakona koje se odnose na obezbeđivanje ravnopravnih uslova za predstavljanje kandidata i izbornih lista.

Takođe, predlaže mere za poštovanje jednakosti kandidata u izlaganju njihovih programa, obraća se javnosti radi zašite moralnog integriteta ličnosti kandidata i upozorava na postupke političkih stranaka, organa uprave i drugih.

O javnim nabavkama i finansijskim sporazumima

Poslanici Skupštine Srbije utvrđuju dnevni red, nakon čega će početi novu sednicu na kojoj će razmatrati set finansijskih zakona, završne račune budžeta od 2002. do 2018. godine, kao i nekoliko međunarodnih sporazuma.

Na dnevnom redu je Predlog zakona o javnim nabavkama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu.

Pred poslanicima su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Biće reči i o Predlogu zakona o dopunama Zakona o Carinskoj tarifi, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o duvanu, Predlogu zakona o izmenama i dopuni Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, Predlogu zakona o dopunama Zakona o prekršajima i Predlogu zakona o izmenama i dopuni Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Posle 17 godina poslanici će analizirati predloge zakona o završnom računu budžeta Srbije za period od 2002. do 2018. godine.

Na dnevnom redu su i sporazumi, među kojima su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Slovačke o regulisanju duga Srbije prema Slovačkoj, predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade SAD sa ciljem poboljšanja usaglašenosti poreskih propisa na međunarodnom nivou, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o odobrenju državnog izvoznog kredita Vladi Srbije.

Takođe je pred poslanicima i Predlog zakona o davanju garancije Srbije po zaduženju JP "Srbijagas" po osnovu ugovora o kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Aleksandrovac, Brus, Kopaonik, Raška, Novi Pazar, Tutin - treća faza.

Izvor: Танјуг

Skupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva