:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2015   12:05

0

121

Skupština sutra o Tamarinom zakonu

Njih je republičkom parlamentu na usvajanje predložio otac Tamare Miladinović, jedne od šest žrtava požara koji se 1. aprila 2012. godine dogodio u novosadskoj diskoteci "Kontrast".

Izmenama treba da se uspostavi efikasnija kontrola u oblasti bezbednosti objekata, prvenstveno onih u kojima se obavljaju ugostiteljske delatnosti, ali i onih u kojima se okuplja veći broj ljudi, što podrazumeva objekte u kojima se obavljaju delatnosti iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture, fizičke kulture, učeničkog i studentskog standarda, zdravstvene zaštite...

Jednu od značajnijih izmena predstavlja prenošenje obaveze za pribavljanje saglasnosti o sprovedenim merama zaštite od požara sa organa uprave nadležnog za izdavanje upotrebne dozvole na investitora, odnosno vlasnika objekta.

Poslanici će sutra razmatrati i Predlog zakona o oružju i municiji, o potvrđivanju sporazuma Srbije i Rusije o readmisiji i Srbije i Belorusije o saradnji u borbi protiv kriminala.

Na dnevnom redu biće i predlozi zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju o institucionalnom okviru Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa za region Jugoistočne Evrope (2013), o potvrđivanju sporazuma Srbije i Mađarske o saradnji i uzajamnoj pomoći u slučaju katastrofa.

Parlamentarci će debatovati i o sporazumima Srbije i Rumunije o otvaranju graničnih prelaza Jaša Tomić - Fenj, Vrbica - Valkanj i Nakovo - Lunga.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva