:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2019   16:43

0

264

SL: Đurić ogolio istinu, tužnu istinu, koju Srbi na KiM dobro znaju

Koliko je srpski narod na Kosmetu patio za vreme vlasti Demokratske stranke Srbije, toliko su se članovi DSS bogatili. Zato se i logično postavlja pitanje porekla imovine sadašnjeg predsednika DSS-a, a tadašnjeg savetnika za Kosovo i Metohiju kada su on i njegove partijske kolege vodile državu i brinuli o Kosmetu, a u stvari više o sopstvenim džepovima, navodi u saopštenju Srpska lista.

Izjava direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u emisiji Upitnik ogolila je istinu, tužnu istinu, koju Srbi na KiM dobro znaju - da su se mnogi sa Vračara i beogradskih opština iz "kruga dvojke" bogatili u "borbi za Kosmet" dok su Srbi na tom istom Kosmetu stradali. Zato bi predsednik DSS, kao nekadašnji savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, morao da dokaže porelo stečene imovine.

Umesto što pogođeni istinom prete tužbama, DSS bolje da objasni kako je moguće da su, kada su bili na vlasti, kvadrat stana u Kosovskoj Mitrovici iz državnog budžeta plaćali 1.000 evra, a danas stanove veće kvadrature naša država gradi za tri puta nižu cenu.

I dan danas u Kosovskoj Mitrovici stoji spomenik vlasti DSS, nikada završeni "Skadar na Bojani" - hala sportova koja je i pored ogromnih uloženih sredstava ostala nedovršena.

Na našoj muci su sticali imovinu i bogatili se, a nas i našu decu terali na barikade. Dok smo mi ginuli za svoju slobodu, oni su uspostavili carinu i granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku. Kada je Srbija dobila bezvizni režim, nas je tadašnja vlast zatvorila u geto, izdajući nam pasoše za koje je i dalje potrebno viziranje, apsolutno diskriminišući nas i kršeći Ustav na koji se danas pozivaju.

Od stranke koja je ćutala na vlasti kada se otcepila Crna Gora, kada se kršio Ustav Srbije i Kosovo u toj tišini jednostrano proglašavalo svoju nezavisnost, do stranke koja je ekononski uništila i Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohije, rezultat je nesporan - sve manja teritorija naše države, a sve više nekretnina funkcionera DSS-a, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

srpska listasaopštenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva