:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2023   15:51

0

156

SL: Hapšenje Miljana Jovanovića imalo za cilj izazivanje reakcije srpskog naroda na severu KiM

Srpska lista osuđuje neosnovano hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika kosovske policije, i poziva nadležne da procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj u kome su gospodin Jovanović, njegova supruga i posebno maloletna deca bili izloženi maltretiranju i šikaniranju od strane Kurtijevih specijalaca, dok su uplakana gledala kako im sa lisicama na rukama bez ikakvog osnova odvode oca. 

U saopštenju Srpske liste se naglašava da ovo nije prvi put da se gospodin Jovanović greškom zadržava na prelazu, ali je po prvi put on priveden, iako je policajcima na prelazu bilo jasno da se radi o pogrešnoj osobi nakon uvida u lična dokumenta. 

"Po informacijama kojima raspolažemo hapšenje i odvođenje gospodina Jovanovića u Prištinu imalo je za cilj da izazove reakciju srpskog naroda na severu Kosova i Metohije i podizanja tenzija sa ciljem da Kurti izazove novu krizu na ovim prostorima kako bi izbegao obavezu da krene u formiranje Zajednice srpskih opština.

Činjenica je da iza ovog, ali i svih prethodnih incidenata na severu Kosova i Metohiji stoji Aljbin Kurti, i zato ne možemo isključiti mogućnost da će i u narednom periodu nastojati da stvara nove krizne situacije.

Ova demonstracija sile i nanošenje duševne boli porodici Jovanović je odraz antisrpske retorike po kojoj je svaki Srbin koji se protivi planovima režima u Prištini kriminalac, čime se najdirektnije ugrožava mir na ovim prostorima. 

Zahtevamo da kosovska policija i pravosudni  organi prestanu sa šikaniranjem gospodina Jovanovića, i čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i posvete se pronalaženju i sankcionisanju odgovornih za napade na Srbe koji po pravilu nikada ne budu otkriveni niti kažnjeni.

Isto tako zahtevamo da međunarodna zajednica osudi nameru Aljbina Kurtija da ugrozi mir na ovim prostorima zarad svojih političkih ciljeva", stoji u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska listahapšenjeMiljan Jovanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva