:

:

TV Most

clock

Avgust 02, 2020   16:00

0

164

SL: Lako je Dverima da saopštenjima zovu "Dogodine u Prizrenu"

Lako je Dverima u saopštenjima ili sa stepeništa parlamenta da kažu "Dogodine u Prizrenu", treba biti kadar pa to izgovoriti iz srpskih sredina na KiM, poručuju danas iz Srpske liste i dodaju da Bošku Obradoviću po ko zna koji put borba za KiM postaje tema - uvek kada je to politički oportuno.

"Tih tzv. velikih Srba, koji bi svakog podneva kad se probude da obnavjjaju Dušanovo carstvo, Srbi sa KiM su se nagledali i zbog njih ozbiljno propatili. Po pravilu, ti ''junaci'' uvek su spremni da jurišaju na Kačanik i Ðakovicu, ali po mogućstvu iz beogradskih kafića i sa tvitera", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako kažu, po ko zna koji put borba za KiM postaje tema Bošku Obradoviću i njegovim saradnicima, kojih je, ocenjuju, "sve manje" - uvek onda kada je to politički oportuno.

"Kao što mu je bilo oportuno da pravi koaliciju sa Ðilasom, Jeremićem i Tadićem, koji su izmestili borbu za KiM iz UN, doveli Euleks, postavili katastrofalno pitanje pred MSP, cime je data legalizacija tzv. nezavisnom Kosovu i na kraju zacementiralo postaviljanjem granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku", dodaju u Srpskoj listi.

Navode da svake godine na godisnjicu odluke MSP Albanci u Prištini zahvaljuju Obradovićevim koalicionim partnerima, a predsednik i potpredsednik Dveri Milovan Jakovljević pozivaj "dogodine u Prizrenu".

"Pravo pitanje za njih je: Zašto dogodine, a ne odmah? I zasto iz godine u godinu, samo na rečima, bez ijednog konkretnog dela?", pitaju iz Srpske liste.

Navode da je u Prizrenu, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić dobio SPC orden kralja Milutina za obnovu Prizrenske bogoslovije, da je Kancelarija za KiM otvorila srpski vrtić, ostvarila povraćaj prve uzurpirane srpske kuće posle 21 godine, zaštitila Bogorodicu Ljevišku da u Unesku ostane spska svetinja.

"I zašto samo Prizren iz kog je proterano 10.000 Srba, a ne i povratničko selo Novake, gde država Srbija gradi srpske kuće, i Ljubožda, i Opreška... gde se sa svojom državom borimo za svakog Srbina? Naravno da za ta sela nisu čuli ni Obradović, ni JakovLjević, kao i za sve druge srpske sredine u kojima delimo sudbinu naseg naroda", stoji u saopštenju.

Time su iz Srpske liste danas reagovali na ponovljene optužbe lidera Dveri Boška Obradovića da je aktuelna vlast spremna da prizna nezavisnosti Kosova, uz tvrdnju da se "već dugo javnost u Srbiji priprema za stavljanje potpisa", kao i na otvoreno pismo potpredsednika Dveri Milovana Jakovljevića.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva