:

:

TV Most

clock

Decembar 01, 2020   17:07

0

217

SL: Na tlu Evrope, u 21. veku srpskom narodu na KiM se uvode anticivilizacijske zabrane

Srpska lista je, putem saopštenja, reagovala na postupak i presudu protiv člana predsedništva Srpske liste Ivana Todosijevića i povodom krivične prijave podnete protiv gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića.

"Nakon sramnog i neosnovanog postupka i presude protiv člana predsedništva Srpske lista Ivana Todosijevića za iznete stavove o Račku, danas je albanski lokalni zvaničnik podneo krivičnu prijavu protiv Srbina gradonačelnika Gračanice zbog izjave povodom provocirajućih bilborda postavljenih u većinski srpskoj sredini koji veličaju “vrednosti” OVK, a sve kao deo šireg plana da se na Kosovu i Metohiji uspostavi verbalni delikt kao novo sredstvo institucionalnog pritiska na srpski narod.

Na tlu Evrope, u 21. veku pred očima evropske i svetske javnosti, ali i sijaset međunarodnih organizacija na Kosovu, srpskom narodu se uvode anticivilizacijske zabrane i krši pravo na slobodu govora.

Srpska lista zahteva hitnu reakciju međunarodnih predstavnika i jasno i glasno određenje kada je u pitanju uvođenje verbalnog delikta. Posebno je iritantno da stotine izjava mržnje i uvreda na račun srpskog naroda od strane političkih predstavnika Albanaca, nikada nisu procesuirane niti su oni koji su ih izrekli pozvani na odgovornost. Politika dvostrukih aršina na štetu srpskog naroda je apsolutno neprihvatljiva i sramna", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva