:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2019   16:31

0

180

SL: Ne jenjava nastojanje Albancima poslušnih Srba da izigraju izbornu volju srpskog naroda

Nastojanje, Albancima poslušnih Srba, poput Slobodana Petrovića, Nenada Rašića, Aleksandra Jablanovića da izigraju izbornu volju srpskog naroda danima nakon izbora ne jenjava, saopštila je u saopštenju Srpska lista.

Neverovatno, i nama nepojmljivo je ponašanje ovih miljenika Prištine, u albanskoj javnosti, gde ne biraju način da se dodvore promoterima tzv. Velike Albanije u nadi da će izmoliti sebi neku funkciju, iako za to nisu dobili podršku građana.

Najnovija laž dolazi od Nenada Rašića, koji je izjavio da van deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji nema više od 2000 Srba, i da je neverovatno da je Srpska lista u tim sredinama odvojila 8700 glasova!?

Koliko su ovi satrapi i bezobraznici spremni daleko da idu govori i ovakva izjava kojom Nenad Rašić želi da zarad neke fotelje negira postojanje sopstvenog naroda na Kosovu i Metohiji.

Radi istine, a iz poštovanja prema našim sunarodnicima podsećamo javnost, da u samo dve opštine,  Vučitrn i Obilić, koje su većinski Albanske, živi više od 2000 Srba. Ovde treba dodati i više hiljada Srba koji žive u Metohiji, gde nažalost nema opštine sa srpskom većinom, ili u selima oko Lipljana, Peći, Gnjilana, gde žive hiljade naših sunarodnika. Očigledno da prevelikog druženja sa Aljbinom Kurtijem Nenad Rašić želi da negira postojanje Srba na Kosmetu, a da mu se sve češće pričinjavaju Iliri.

Kada je svoj spot snimao na albanskom jeziku bilo je jasno da Rašiću i Radi Trajković Srbi i njihovi glasovi nisu važni, a sada kada stižu rezultati i kada su njihovi finansijeri nezadovoljni brojem osvojenih glasova oni pokušavaju da napadima na Srpsku listu i brisanjem sopstvenog naroda, opravdaju podršku albanskih političara i nekih međunarodnih krugova.
To što je Rašić obilazio kancelarije albanskih političara i nekih ambasada je mogući razlog što Rašić ni ne zna gde sve Srbi, u nemogućim uslovima, opstaju na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista se ponosi ogromnom podrškom i svakim glasom koji smo dobili od naših građana, jer je to istovremena obaveza svima nama da radimo više i bolje, čime su Rašić, Trajkovićka, Petrović i Jablanović poslati u političku istoriju.

Srpska lista prilaže broj osvojenih glasova u opštinama u kojima žive naši sugrađani, a u kojima su nakon proterivanja 1999. i 2004. godine Srbi opstali, mada u manjem broju nego ranije, uglavnom u seoskim sredinama:

Gnjilane - 1195
Kamenica - 1355
Vučitrn - 1075
Obilić - 1245
Peć - 488
Klina - 613
Istok - 280
Dragaš - 317
Vitina - 592
Kosovo Polje - 383
Orahovac - 420
Priština - 366
Prizren - 89
Srbica - 141

Ovom izjavom Rašić pokazuje kako bi se on "borio" za srpski narod, odnosno kako bi se odrekao Srba zarad fotelje kojom ga kupuje Aljbin Kurti. Ipak, srpski narod je dovoljno politički pismen te je Rašiću poslao jasnu poruku uskraćujući mu podršku i podržavajući Srpsku listu.

Izvor: TV Most, saopštenje

SL saopštenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva