:

:

TV Most

clock

April 10, 2021   15:13

0

119

SL: Podmukao napad je posledica kontinuiranog pritiska na srpski narod na KiM

Povodom napada na srpske mladiće u centru Severne Mitrovice Srpska lista se obratila javnosti saopštenjem u kojem najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva od nadležnih organa hitnu reakciju.

 

Današnji napad na srpske mladiće na glavnom gradskom šetalištu u Severnoj Mitrovici od strane nepoznatih momaka, koji su uz psovke na albanskom jeziku, naneli povrede nedužnim mladićima, a nakon toga pobegli u pravcu Južne Mitrovice, izazvao je veliko uznemirenje među Srbima u Severnoj Mitrovici.

Podmukao napad, bez ikakvog povoda, predstavlja posledicu kontinuiranog pritiska i neodgovornih izjava koje dolaze od strane predstavnika Albanaca iz  Prištine, a uperene su protiv srpskog naroda na severu Kosova i Metohije.

Srpska lista najoštrije osuđuje današnji napad i zahteva od nadležnih hitnu reakciju. Policija mora odgovornije da radi svoje posao, i svojim prisustvom preventivno deluje na potencijalne izgrednike i napadače. U trenutku ovog podmuklog napada na šetalištu je bio veliki broj dece i starijih osoba, što dodatno govori u prilog činjenici da je namera bila da se izazove haos a među građane strah. 

Pozivamo naše građane da ostanu suzdržani, da ne nasedaju na provokacije, a povređenim mladićima upućujemo želje za brzim oporavkom.
 

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva