:

:

TV Most

clock

Jul 15, 2023   11:04

0

157

SL: Režim Aljbina Kurtija i on lično čine sve da odvrate Srbe od ulaska u kosovske institucije

Svakoga dana Aljbin Kurti bez oklevanja otkriva antisrpski karakter svog režima. Svojom izjavom, pred čitavom javnošću pa čak i međunarodnim predstavnicima, da je kosovska policija nastavljač  delovanja OVK, je najbolje pokazao koliko mu je stalo do poštovanja prava svih građana i multietničnosti na ovim prostorima, te da je cilj njegove politike etnički čisto Kosovo i Metohija, saopštila je danas Srpska lista.

"Da li je sada jasno međunarodnim predstavnicima da režim Aljbina Kurtija i on lično čine sve da odvrate Srbe od ulaska u kosovske institucije ili eventualnog povratka u njih jer on nikada nije želeo iskreno da gradi suživot između Srba i Albanaca, te da je spreman da pored sebe ima samo one Srbe koji su spremni da se odreknu svojih predaka, svog identiteta i svega srpskog.

Ovom izjavom, Kurti je dao najbolju potvrdu našem zahtevu da se specijalne, obaveštajne i druge strukture ilegalno prisutne na severu Kosova i Metohije proglase za terorističke organizacije od strane Vlade Republike Srbije, a na osnovu njihovog delovanja ali i politike koju one baštine i nastavljaju kako je to rekao Kurti.

Pozivamo i malobrojne Srbe koji su danas stajali mirno pred Aljbinom Kurtijem, ili planiraju da se prijave na neke konkurse, da se zapitaju, da li pripadaju tim formacijama, da li zaista žele da nastave putem OVK i budu njihovi sledbenici kako je to Kurti rekao? Da li žele da slede Kurtija u borbi protiv Srba na severu, protiv Beograda i Srbije? Da li žele da ih Kurti šalje da zajedno sa postojećim parapolicijskim jedinicama prebijaju Srbe, pucaju u njih, otimaju im zemlju i terorišu srpsku decu?", stoji u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska listaAljbin KurtiKosovska policijaOVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva