:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2020   16:36

0

174

SL: Zašto Slaviša Ristić nije rešio pitanje nijednog od 200.000 raseljenih?

Povodom izjave Slaviše Ristića, bivšeg poslanika i predsednika Narodnog otadžbinskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije, da se u dokumentu koji je potpisan u Vašingtonu ne spominje stvaranje uslova za povratak 200.000 raseljenih, Srpska lista je danas saopštila da je postala praksa da nakon diplomatskih uspeha Srbije, pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića, uslede jadikovanje i napadi onih koji su Srbiju i Srbe, a posebno Srbe na Kosovu i Metohiji unižavali od 2000. do 2012. godine, u nadi da će svojim lažima uprljati diplomatske uspehe našeg pregovaračkog tima, i da će tako prikriti svoje pljačkaške rezultate. 

” Slaviša Ristić neka prvo odgovori zašto sam, za 12 godina dok je bio na vlasti, nije rešio pitanje nijednog od 200.000 raseljenih? Pre nego što dobije pravo da bilo koga šta pita, Ristić je građanima (i nadležnim organima) dužan da odgovori i kako, koliko i zašto je opljačkao srpski narod na KiM, kao i zašto je na Vidovdan prizivao i pozivao na ubistvo predsednika Vučića?

Da ironija bude veća, po principu samoprojekcije Slaviša Ristić, u skladu sa instrukcijama svog gazde Dragana Đilasa, danas se setio da pomene raseljene Srbe sa Kosova i Metohije – iste one Srbe na račun kojih su se sve vreme bogatili Ristić, Jakšić, Jeremić, Tadić i ostala bratija podrepaša Dragana Đilasa.

Politika povratka raseljenih Srba pod vlašću Slaviše Ristića svodila se na astronomske procente za privilegovane, prilikom izgradnje nekoliko stanova i nikada završene stanove za raseljene.

“Uspešnost” politike povratka raseljenih Slaviše Ristića, Vuka Jeremića, Borisa Tadića, Dragana Đilasa i ostalih stručnjaka je svojevremeno ovekovečena serijalom “Patriotska pljačka”, ali očigledno da se Ristić nada i veruje da je srpski narod zaboravan.

Politika povratka za vreme Slaviše Ristića, Jeremića, Đilasa i Tadića je bila politika otimačine od Srbije i srpskog naroda. Zato se pitamo da li su oni sagradili više od 1500 kuća i stanova i povratničko naselje “Sunčana dolina” sa stotinama stambenih jedinica ili Aleksandar Vučić? Da li je Ristić na KiM zaposlio bilo koga van svoje uže i šire familije ili Vlada Srbije koja je samo u zadnjih par meseci zaposlila više stotina mladih, i kontinuirano pomaže poljoprivrednicima i preduzetnicima u pokrajini?

Srpski narod na Kosovu i Metohiji je više puta na izborima jasno pokazao koliko veruje politici predsednika Vučića. Na poslednjim izborima podrška Vučiću od 90% i Ristić van parlamenta sve govore. Narod pamti”, saopštila je Srpska lista.

 

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva