:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Decembar 03, 2019   8:32

0

407

Slavko Simić novi načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga

Na sednici Vlade Srbije 28. novembra Slavko Simić postavljen je za novog načelnika Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, objavljeno je u Službenom glasniku.

“Postavljen sam na predlog ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića. Dobio sam snažnu podršku i poverenje Vlade Republike Srbije, ali i veliku odgovornost da uspostavim koordinisani rad sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, resornim ministarstvom, lokalnim samoupravama na teritoriji okruga i inspekcijskim službama” izjavio je Simić za Kosovo Onlajn.

Simić je naglasio da će mu primarni cilj i zadatak na poziciji načelnika biti jačanje i sprovođenje državne politike, zaštita državne imovine i nastavak borbe za nesmetani rad i funkcionisanje institucija Republike Srbije na teritoriji Kosova i Metohije, kao i obezbeđivanje osnovnih preduslova za realizaciju infrastrukturnog, ekonomskog i poljoprivrednog razvoja opština Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga.

Slavko Simić, poslanik Srpske liste u prošlom i budućem sazivu Skupštine Kosova, na mestu načelnika Okruga zamenio je Vasa Jelića, koji je otišao u penziju.

Izvor: Kosovo Onlajn

Slavko SimićKosovsko-mitrovački okrugnačelnikKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva