:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 03, 2020   15:34

0

76

Sleteo prvi Iljušin s ruskom pomoći Srbiji, pomoć po dogovoru Vučića i Putina

Prvi avion Iljušin s ruskom pomoći za Srbiju sleteo je nešto posle 14.30 na aerodrom u Batajnici.

Avion su dočekali premijerka Ana Brnabić, ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Harčenko: Ruska pomoć po dogovoru Vučića i Putina

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je, nakon sletanja prvog Iljušina sa medicinskom opremom i ruskim stručnjacima za Srbiju, da se pomoć Srbiji šalje na osnovu dogovora predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, kao i da je to još jedna potrda prijateljstva dve države i srpskog i ruskog naroda.

Ambasador je rekao da pomoć Srbiji stiže u ovim teškim trenucima, kad čovečanstvo preživljava težak period.

"Stigla je pomoć iz Rusije na osnovu jučerašnjeg dogovora predsednika Putina i Vučića, a na osnovu odluke i po nalogu predsednika Putina", rekao je Bocan Harčenko.

Kaže da se humanitarna pomoć organizuje preko Ministarstva odbrane Rusije.

Ističe, takođe, da se ta pomoć uklapa u inače veoma dobre odnose dve zemlje i da potvrđuje prijateljstvo, kao i čvrsto bratstvo, ali i spremnost naših zemalja da budu zajedno i da sarađuju još prisnije, ne samo u mirno vreme već i u teškim trenucima.

Bratstvo i podrsksa u teškoj situacji povrđuje stvarno prijateljstvo, naglasio je ambasador.

Dodaje da je stigla ne samo potrebna medicinska oprema već i ekipa najboljih ruskih stručnjaka, koji će pomoći srpskom narodu.

"Ubeđen sam da pomoć dolazi na vreme i ova pomoć i delatnost naših stručnjaak će doprineti da se situacija preokrene na bolje.

Izvor: Танјуг

RusijaSrbijapomoćkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva