:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2020   15:47

0

109

Slobodan Stošić pobednik “Šahovskog okršaja”

U Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici juče je održan prvi “Šahovski okršaj”. Turnir koji je okupio 15 takmičara razne starosne dobi, trajao je puna 4 sata a igralo se po švajcarskom sistemu sa tempom igre od 15 minuta po igraču.

Slobodan Stošić je proglašen za pobednika turnira, na drugom mestu je Avram Cvetković dok je treća nagrada otišla u ruke Luke Prlinčevića. Pobednik takmičenja je nagrađen knjigom i vaučerom u iznosu od 1500 dinara a Avram i Luka su takođe nagrađeni knjigom i vaučerom od 1000 i 500 dinara. Slobodan Stošić kaže da se zbog pobede oseća sjajno i da je turnir bio izuzetno naporan.

“Bilo je izuzetno naporno jer smo igrali 7 kola po švajcarskom sistemu. Osećam se sjajno i iscrpljeno što sam osvojio prvo mesto. Na skorašnjem turniru u Studentskom kutku u domu 6 sam osvojio drugo mesto a sada sam se revanširao i osvojio prvo, tako da sve u svemu utisak je super. Šah igram od malena ali jedan period nisam igrao uopšte, pa sam se ponovo zainteresovao i nastavio da igram” rekao je Stošić.

Za regularnost takmičenja je bio zadužen Branislav Ćup a iz PKC “Akvarijus” je najavljeno da će zainteresovani šahisti moći da oprobaju svoje veštine, jer će se “Šahovski okršaji” nastaviti svakog narednog meseca.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva