:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2021   19:19

0

112

Slovački privrednici zainteresovani da dođu u Srbiju

Slovački privrednici zainteresovani su da započnu ili prošire poslovanje u Srbiji, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković nakon niza sastanaka koji su održani prvog dana službene posete Bratislavi.

Ona je predstavila privredni ambijent u Srbiji i pogodnosti koje su na raspolaganju domaćim i stranim investitorima, a to je, kako je rekla, bila i tema o kojoj se razgovaralo na radnom ručku sa slovačkim privrednicima.

Ministarka se potom sastala u Ambasadi Srbije sa slovačkim investitorima u našoj zemlji i s predstavnicima Udruženja Srba u Slovačkoj.

"Predstavila sam im koje mogućnosti imaju u Srbiji. Poznato je da smo na prvom mestu po položaju za investitore i po rastu BDP-a", rekla je Atanasković.

Dodala je da Srbija brine o svojim ljudima bilo gde da se nalaze.

"Treba reći ljudima koliko je Srbija napredovala, koliko je uložila u svoju zemlju, koliko se infrastruktura promenila i privredni ambijent, koliko idemo napred velikim koracima", navela je ministarka.

Delegacija Ministarstva privrede boraviće danas i sutra u službenoj poseti Bratislavi povodom održavanja Poslovnog foruma Slovačka - Srbija i 10. zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Slovačke.

Izvor: Танјуг

AtanaskovićSlovačkaprivredna saradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva