:

:

TV Most

clock

April 24, 2021   18:10

0

55

Slovenačka vlada: Nikada nismo razmatrali non-pejper

Vlada Slovenije saopštila je da nikada nije razmatrala takozvani non-pejper o rešavanju otvorenih pitanja na Zapadnom Balkanu, u kome se pominje mogućnost raspada Bosne i Hercegovine.

Saopštenje predstavlja odgovor Vlade na pismo bivšeg reisu-l-uleme Mustafe Cerića, upućeno bivšem slovenačkom predsedniku Milanu Kučanu, u kome on Sloveniji zamera da je "okrenula leđa Bosni i Hercegovini  u korist velikosrpske i velikohrvatske opsesije o njenoj podeli".

"Aktuelna vlada Republike Slovenije nije nikada razmatrala i uzimala u obzir takozvani non-pejper, koji se spominjao u vašim izveštajima proteklih dana", navodi se u saopštenju vladine pres službe u Ljubljani, povodom, kako je navedeno, "spekulacija i izveštaja o takozvanom non-pejperu".

"Isto tako, ni Vlada, kao ni bilo koje vladino telo, nisu razmatrali, pripremali niti diskutovali o bilo kojem izveštaju iz 2011., kako to tvrdi gospodin Mustafa Cerić u pismu bivšem slovenačkom predsedniku Milanu Kučanu, kao ni o navodnom non-pejperu koji se odnosi na njega", navodi se u saopštenju slovenačke vlade.

Kako se dodaje, Vlada Slovenije ni bilo koje njeno telo, takođe, nisu se bavili u bilo kakvom kontekstu cepanjem Bosne i Hercegovine kako se to pominje u navodnom dokumentu.

"Ni Ministarstvo spoljnih poslova, kao ni bilo koje drugo ministarstvo aktuelne Vlade Republike Slovenije nisu bili uključeni u bilo koje aktivnosti te vrste", navodi se u saopštenju.

Slovenija, kako se ističe, zajedno sa ostalim akterima u regionu, u Evropskoj uniji i šire, preduzima sve napore da ubrza integraciju Zapadnog Balkana u evro-atlantske integracije, i čineći tako, uverena je da nijedan korak u tom pravcu ne bi trebalo da ugrozi mir i koegzistenciju u BiH i regionu Zapadnog Balkana u celini.

Izvor: Танјуг

SlovenijaBiHnon pejper
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?