:

:

TV Most

clock

Novembar 13, 2019   12:16

0

154

Slučaj Beko, tužilaštvo traži najmanje 15 godina za optužene

Više javno tužilaštvo predložilo je kaznu od najmanje 15 godina zatvora za Aleksandra Zdravkovića i Maju Adrovac, optužene za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine.

U završnoj reči postupajući tužilac Nenad Stefanović ocenio je da je tokom postupka dokazano da je Aleksandar Zdravković izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Tužilac je naveo da je Zdravković zajedno sa NN licem pokušao da ubije Milana Beka nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život, kada je istovremeno doveo u opasnost život Bekovog vozača Dragana Dragaša.

Stefanović smatra da je nesporno dokazano i potvrđeno DNK veštačenjima da je Maja Adrovac Zdravkoviću pomogla u izvršenju krivičnog dela, tako što mu je stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolj marke "Sig sauer" model "P210" i "Zbrojevka", a kojom je upucan Beko.

Smatra da su odbrane okrivljenih, koji su negirali krivično delo, usmerene na izbegavanje, odnosno umanjenje njihove krivične odgovornosti.

U završnoj reči tužilac je ukazao da je NN lice putem telefonske komunikacije mobilnim telefonima "specijala" javljalo put i kretanje Bekovog vozača, podsećajući da je prilikom pretresa Zdravkovićevog stana pronađeno pet mobilnih telefona.

"Veštaci željni slave napravili skeč" 

Branioci optuženih smatraju da sud treba da njihove branjenike oslobodi od optužbi jer nema dokaza da su izvršili krivično delo.

Branioci Maje Adrovac Momčilo Minić i Dalibor Katančević smatraju da je ovim postupkom država pokazala svoju moć, a "veštaci željni slave napravili skeč" u sudnici.

Zdravković je rekao da je nevin i da je Beka prvi put video u tužilaštvu pošto je uhapšen.

Sud je zakazao za 29. novembar izricanje prvostepene presude, prve za Zdravkovića, a druge za Maju Adrovac.

Zdravković uhapšen 2016. nakon hospitalizacije 

Aleksandar Zdravković je u pritvoru od hapšenja u julu 2016. godine, dok se Maja Adrovac brani sa slobode.

Prilikom hospitalizacije nakon jedna pucnjave u kojoj je učestvovao, proveren je Zdravkovićev DNK, na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

Zdravković je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

Beko je tokom svedočenja rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošcu.

Adrovac već bila oslobođena optužbi 

Maja Adrovac je posle prvog suđenja u postupku bila oslobođena od optužbi zbog nedostatka dokaza, ali je presuda ukinuta i po odluci Apelacionog suda suđenje joj je ponovljeno u zajedničkom postupku sa Zdravkovićem.

Sud je proletos odustao od saslušanja Majinog supruga, Ivana Adrovca kao svedoka, pošto je više puta bezuspešno pokušao da ga ispita putem video linka sa zatvorom u Švajcarskoj.

Adrovac je u zatvoru u Cirihu gde, prema pisanju medija, služi kaznu od 14 godina zatvora jer je od 2008. do 2016. godine ucestvovao u više pljacki zlatara u državama Zapadne Evrope.

Izvor: Танјуг

Bekosuđenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva